Posted by: servasina | March 22, 2008

Host list Feb 2008

Posted by Tiur Sitompul on Feb 19, 2008:

Teman teman semua,
Host list edisi February 2008 telah terbit dan telah dikirimkan ke alamat masing-masing host. Jika ada yang salah dalam informasi ini mohon kirim kabar segera ke Tiur atau Asri
Terima kasih

Posted by: servasina | March 16, 2008

Berita Duka – lanjutan

Posted by Flory Mardjuki on Jan 22, 2007:

Dear All of you,
Sabtu, 1 Suro, 20 Januari 97, diantar adikku Anna, aku jadi ke Ngadirejo, Temanggung, ke rumah Ibu Bani Istanto. Utk menyampaikan salam dukacita atas meninggalnya pak Bani Rabu sebelumnya. Pak Sumoro menunggu kedatangtan bis kami di perempatan/tugu Ngadirejo. Dan kami ditemani ke rumah duka.
Bu Bani masih muda juga; lha pak Bani baru 44 th sih. Konon putra terkecil/ke-3 masih umur 1 th. Selain menyampaikan rasa dukacita teman2 SERVAS seluruh INdonesia, saya juga menyerahkan ‘titipan amplop’ berisi uang duka – sekedar tanda kasih kami – dri Bu Henny & Pak Doko, Bp. & Ibu Sunarno, Bp. & Ibu Zakara Agung dan Titi. Untuk perhatian dan ungkapa duka kita semua, bu Bani beserta keluarga besarnya mengucapkan banyak terima kasih.
Dengan peristiwa tsb, kok aku punya ide – masih wacana dulu ya = agar SERVAS (mungki per provinsi dulu?) punya uang kas hasil iuran kami kalau pas ada pertemuan. Ya, seikhlasnya, tidak diharuskan berapa Rp. gitu. Jadi kalau ada musibah diantara kita, kita bisa sedikit meringankan beban yg kena musibah sedikit! Kira2 gimana, teman2? Ada tanggapan atau usul yg lebih baik?
Well, sekian dulu. Dan in merupakan laporan saya ke pelayatan.
Salam Damai SERVAS,
Flory
Posted by: servasina | March 16, 2008

Berita Duka

Posted by Titi Dayan on Jan 18, 2007:

Saudaraku anggota servas semuanya yang ada di seluruh nusantara….dan dunia..
Kita kehilangan salah satu anggota servas yang ada di jawa tengah tepatnya di temanggung,
Telah meninggal dunia dengan tenang
Nama   : Bp. Bani Istantanto
Alamat  :

Manggong RW. III/RT.02, Ngadirejo, Temanggung 56255

h: 0293-97358
Menurut info yang saya terima dari Bapak Amin, beliau meninggal pada tanggal 17 Januari 07 ( tadi malem) dan sudah dikebumikan hari ini tanggal 18 Januari 07.
Demikian teman2 berita duka yang saya sampaikan, mudah2an segala amal baik dan ibadah beliau diterima disisi Tuhan yang Maha Esa,Amin
Posted by: servasina | March 16, 2008

Youth Travel Award

Posted by Tiur Sitompul on Jan 10, 2007:

Tahun 2007 ini, untuk pertama kalinya servas international memberikan “travel award” kepada anggota servas yang berusia 18 – 30 tahun.
Untuk tahun ini award ini diberikan untuk kunjungan ke negara Inggris serta akan bepartisipasi dalam  “international Youth Event” di Inggris.
Nilai award ini berupa subsidi dengan nilai sebesar $1000. (terlampir di bawah ini informasi mengenai award ini).
Adapun syaratnya adalah anggota servas yang direkomendasikan dan berusia 18 – 30 tahun. serta mengisi formulir pendaftaran.
Saya harap ada member servas indonesia ada yang bisa turut serta dalama cara ini yang tentunya nanti akan berguna bagi perkembangan baik pribadi maupun bagi pengembangan servas khususnya.
Selamat mengirimkan surat lamaran untuk “travel award”
Salam
tiur
Ps. untuk memudahkan membaca filenya saya copy paste file tersebut.
Mohon bantuan menyampaikan kepada anggota servas yang lain dan mari sukseskan acara ini
SERVAS INTERNATIONALYOUTH TRAVEL AWARD 2007
INFORMATION FOR NATIONAL GROUPS
Using a host donation of $1000 the Youth Travel Award will be offered for the first time in 2007 to enable a young person to attend the next international youth event in Britain in July.
This will be something of an experiment to test the viability of the Award as we work at developing a fair and open selection process. Unfortunately we only have sufficient funds to offer one Award on this occasion. 
In time we hope to build up a fund from donations from both individual members and National Groups and so be able to offer the Award on an annual basis.
Management of the Award:
This is to be the responsibility of a Servas Youth working group in conjunction with the Development Fund Committee. Ann Greenhough, Vibeke Matorp, Dianne Peterson and Abhay Shaha worked on developing the selection process whilst in Latina. We are looking for a further member to join the group to consider the applications and allocate the Award in 2007.
Focus of the Award:
The aim is to offer sufficient resources for a  young person to participate in an international Servas event combined with a programme, ideally over a few weeks, in the country or region where the event is taking place. Although the emphasis will be on offering Servas hospitality to the young person some additional financial resources of their own will be needed for their stay. In a small way we would hope that the Award will reflect something of the spirit of the early days in Servas where emphasis was on ‘work study, travel ’. Through taking part in an international event the young person will have chance to meet with other young Servas travellers and to contribute  ideas about how   Youth in Servas should develop in the future. We also hope that Servas hosts will be able to open up a wealth of potential opportunities for a young person to experience and appreciate daily life within the families and communities they visit.
For 2007:
 We hope the young person receiving the Award will be able to visit Britain for at least a month if commitments at home allow. This  would include the Youth event between 28th July and 4th August and the few days get-together in Manchester beforehand.
 Building on the Youth Language Exchange we will involve Servas hosts in providing opportunities for the young person to extend their English language skills.
 If they have a particular work or study interest we will try to offer some suitable short-term unpaid work experience through a Servas host.
There will also be an expectation that the young person will be open to getting involved in some sort of voluntary work, may be as part of a youth camp in a social or environmental project.
Last but not least we will be available to offer support and advice so they can enjoy exploring Britain as a Servas traveller.
For the future:
The Travel Award, alongside other initiatives such as the Servas Youth Language Exchange, will be part of demonstrating that Servas can offer ‘added value’ to young people, not so easily found  in the increasing number of internet-based hosting networks. The philosophy on which Servas is based can be of real relevance to young people looking to make travelling an in-depth experience and keen to make a contribution to a more peaceful world.
As a next step we would like to begin to develop a system open to all young people whereby unpaid work experience opportunities offered by hosts can be matched with interested young travellers.
  
Timetable for the Award:
The closing date for applications will be February 28th 2007.We anticipate that applications will be made by email. The working group will then consider the applications and dependant on numbers may either immediately make a final decision or shortlist a small number of young people for a second stage. If that is the case those young people will be contacted about what happens next.
It is intended to make a final decision as soon as possible to allow time to make travel arrangements and get visas if needed.
We would ask that the National Secretary or someone else from the National Group provides a letter of support for a young person making an application including confirming their membership of Servas. It would be helpful if this could be provided by the closing date but applications will initially be accepted without it.
More than one application from each country can be considered.
Eligibility for Youth Travel Award:                        
In order for a young person’s application to be accepted they should:
1.     Be a member of Servas as a traveller, as a host or as part of a host family.
2.     Be aged 18-30 at time of travel.
3.     Have been a member of Servas for at least one year at time of application.
4.     Provide a letter of recommendation from their National Secretary or other member of the National Group.
5.     Declare if related to any Servas officer in either their national group or SI. This will not exclude an applicant from being fully considered.
6.     Provide full and accurate information in their application form.
7.     Have a working knowledge of spoken and written English.
8.     Be prepared to provide a written report of their travel experience if in receipt of the Award.
Please make sure that young people interested in the Award carefully consider these criteria before making an application.
Visas:
National groups and young people thinking of making an application should bear in mind that from some countries they will have great difficulty in making an application for a visa to enter Britain and may well be refused even with the active support of Servas Britain as a sponsor. It may be helpful to take advice in your own country before making an application.
Other funding:
If as a National Group you are interested in making a donation to the Youth Award Fund or  are perhaps able to sponsor a young person from your own country or elsewhere to attend the event in 2007 please let us know.
For further information and application forms:
Please contact:   Ann Greenhough (dasher1949@aol.com)

                     on behalf of   Servas Internationa

Posted by: servasina | March 16, 2008

Form untuk anggota baru. Member get Member

Posted by Tiur Sitompul on Nov 8, 2006:

Teman teman semua,
Masih ingat dong yah bahwa moto kita member get member. Maksudnya setiap member akan memperkenalkan servas kepada teman lain sehingga sang teman atau kenalan akan menjadi member servas juga. Saya yakin sistim “getok tular” ini akan membantu kita.
Ada form untuk registrasi bagi member baru yang dapat didownload di kolom sebelah kanan blog ini. Mohon bantuan bapak dan ibu untuk menjelaskan tentang servas kepada member baru dan mengisi form ini. Penting sekali bahwa anggota baru telah di wawancara oleh minimum seorang member. Setelah form ini diisi dan ditanda tangani mohon dikirimkan ke:
Tiur
Jl.Ebony 5 no 14
Citra Raya
Cikupa
Tangerang 15710.
Setelah menerima form ini dan data data komplit member baru ini akan saya masukkan kedalam host list kita serta tentunya mendaftarkan pada mailng list .
Sekali lagi saya sampaikan terima kasih .
saya yakin bersama kita bisa !
mari ajak sanak saudara, kerabat untuk bergabung servas
salam damai
tiur

Older Posts »

Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.