Posted by: servasina | March 1, 2008

Pangandaran Trip

Posted by Dewi and Vonny on Feb 27 & Mar 1,  2004

It was my first trip to Pangandaran and Green Canyon. And it’s great!!! The trip is completely safe so that no need to worry about it. But of course you need to be careful.
The direct transportation to Pangandaran is from Bekasi Timur by Budiman bus. There is no AC bus from Jakarta. I left Bekasi by the last bus at 9.20 PM and arrived at Pangandaran around 7 AM. It took 9 hrs.
The best month to visit Green Canyon is on May up to August. The water will be so green. The trip from Pangandaran to Green Canyon took 45 mins and I really enjoyed the view and the atmosphere.
In Pangandaran, you can take a boat to Pasir Putih and did tracking at the conservation park. It was really a great adventure!!! There are some caves that you could visit there. But be careful with the monkeys there, don’t eat near them! One of them jumped on me and robbed the crackers in my hand. Thanks God, it didn’t hurt me.
At night, I had seafood dinner with a very reasonable price and also rode a bike around Pangandaran.
Green Canyon is a popular place to visit… and it’s really worth to go there… Actually, there are many other things to see there such as Batu Hiu, Batu Karas, etc, etc but I didn’t go.

Di Pengandaran enaknya bisa makan sea food murah. Disana ada semacam pasar ikan, trus kita pilih seafood yang mao kita makan dan minta langsung dimasakin dan juga makan disana, tapi ga enaknya mesti tawar menawar ama penjualnya tuh..
Beberapa aktivitas yang bisa dilakukan disana antara lain : naik perahu, jalan2 di cagar alam, maen body board, naek sepeda dan banana boat (dulu sih ada tapi sekarang saya ga yakin masih ada tuh). Selain itu bisa juga pergi ke pantai lain sekitar pengandaran seperti karang nini, batu hiu dan batu karas (yg terakhir itu biasanya didatengin ama pencinta surfing).
Ngomong2 soal Green Canyon, tempatnya emang asik banget.. dari Pengandaran ke dermaga Green Canyon kira-kira 45 menit pake mobil trus dari dermaga ke Green Canyon kita naik kapal nelayan gitu.. itu kira2 makan waktu 20 – 30 menit.
Selama menyusuri sungai, suasananya serasa bukan di Indonesia loh, kaya acara petualangan menyusuri sungai di Amazon :) hehe..
Buat yang ga bisa berenang, kita bisa pakai pelampung selama naek kapal.. dan jangan lupa bawa baju ganti, karena rugi banget kalo kita ga berenang di ujung Green Canyon, disana ada semacam air tenang yang bening dengan ikan kecil yang berkeliaran .. asik banget loh..
Cuma denger-denger karena rada rada mistik tuh, jadi sebaiknya jaga sikap dan jangan ngomong sembarangan🙂

Tambahan informasi, please click http://www.pangandaran.biz/


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: